Fottbrazileiro

Fottbrazileiro
Tout le monde joue au football au Bresil

vendredi 3 décembre 2010

DOSTLAR ALIS VERISTE GORSUN

          Anlamiyorum dostlar. Ben bu ulkeyi, insanlarini, prensiplerini, hicbir seyini anlamiyorum. Hep en az ile yetinip en siradanla gecinmenin, yasamin kiyisindan gecip gitmenin insanlara ne gibi bir haz verdigini anlayamiyorum. 
Bakiniz su ulkenin haline ; ne demek istedigimi gayet guzel anlayacaksiniz. 
Ulkenin yonetimindeki tutarsizlik, plansiz, programsiz, yarini dusunmeden, herhangi bir uzun vadeli dusunceye dayanmayan, gunluk populist careler ile idare edilip gecip giden, yitirilen zamana yanmaya bile vakit ayrilmayan bir ortam gayet uygun ve normal gelmekte hepimize.  
Yazik kere yazik derken birde bakiyorsunuz herkes cok memnun halinden. Sikayet eden var ama herkes memnun ki halinden care dusunen yok, dusunenleri isteyen de yok. 
Fransizca’da « médiocrité » (siradan, yetersiz) denilen insanin icini daraltan sey burada olagan ve tatmin edici ki kimse de bir caba yok. Bos laf uretmek, kendinden baskasini dusunmemek, sistemin sagladigi olanaklari sonuna kadar ve kuralsiz ve korkusuzca kullanmak siradanlasmis. Arada bir kantarin ucu kacsa da hafizasi « balik «  olan ahali vatandasliginin kendisine verdigi haklarin farkinda bile olmayan cemaat, vay be ! deyip yine gundelik isine donmekte. 
Kim daha fazla ufurur, kim daha fazla sallarsa o daha degerli… Kontrol eden, hatirlatan yok cunku.
Bu hersey de oldugu gibi futbolda da gecerli. Kerameti kendinden menkul « uzman » kisiler « imparatorlar » krallar » kralciklar » ortalikta fink atmakta. Soyle yapacagiz , Boyle edecegiz derken kulaktan dolma kirintilari sanki gerceklestiriyormus gozukerek bir kac yillik sozlesmeler imzalayip durumu idare etmekte krallar imparatorlar…
Bu arada yurt disinda bir suru inceleme yapilmakta bir suru insan yerinde inceledikleri ve yabanci dil zaten bilmedikleri icin anlamadiklari bir suru projeyi ulke capinda uygulamaya kalkmakta ve tabii ki butun bunlar, harcanan paralar, vakitler bosa gitmekte yapilanlar yuzeyde kalip bir ise yaramamaktadir. Ama olsun nasil olsa futbolun popularitesi ve hasbel kader, sans ve kismetin de yardimi ile genere edilen muthis butceler bir takim insanlarin « iyi » yasamalarini saglamakta bu da onlara yetmektedir. Bizmi ? Bosver canim ! biz sadece fanatiklik ugruna birbirimizi ucuz nedenlerle bogazlamak, saga sola saldirmak, stadlarda agiz dolusu kufrederek rahatlamak uzere variz. Ne hesap sormak ne de sorgulamak bizim isimiz degil. Vatandas degilizki…
Ulke futbolu dunya futbolunun neresinde ? Neden devamliligi yok ? Neden futbolcu yetistiremiyoruz ? Neden hakemlerimize uluslar arasi musabakalar verilmiyor ? neden ? neden ? neden ? 
Bosverin canim, dostlar alisveriste gorsun, idare edip gidiyoruz iste…  
Tunc Uner

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire