Fottbrazileiro

Fottbrazileiro
Tout le monde joue au football au Bresil

lundi 14 avril 2014

GS SK 2014 MALI GENEL KURULU ARDINDAN

GS SK KULUBU BASKANI SN UNAL AYSAL'A ACIK MEKTUP


Iyisiyle kotusuyle bir kac yili beraber gecirdik. 21. yuzyilda kulubumuzun bir uyesi oldunuz ve bir cok vaadlerde bulundunuz bunlari da yerine getirmeye ugrastiginizdan hic suphem yok.

Iyi niyetinizden de hic suphem yok. Sadece ve sadece iyi niyetinizin bazilari tarafindan suistimal edildigi konusunda bazi suphelerim var.

Mali Kongre oncesi elimize gecen ve daha sonra sizin kursuye cikip bizlere aktardiginiz mektup hakkinda ben de ayni kursuden dusunduklerimden cok azini acikladim. Ama gerek gecen 5 saatin uyelerin dikkatini dagitmis olmasindan gerekse herkesin yorgunlugundan dolayi bazi seyleri cok istememe ragmen soyleyemedim. Icimden gelmedi, polemik yaratmamak gerekti ve isi kisisellestirmeye gerek yoktu.
Bu nedenle asagidaki konulara yazili olarak dikkat cekmek istedim:

KADRO YAPIMIZ VE FUTBOLCU PORTFOYUMUZ

Nereden alindigini bildigim rakkam 165 milyon dolar. Turkiye liglerinin en pahali futbolcu kadrosu bizde.

1- Transferde ya bilgisiz ve acemi davraniyoruz ya da sizi kandiriyorlar. Zira bu kadar ust uste ve devamli bir sekilde pahaliya alip ucuza satmak normal degil. Zira bu kadar uzun zamandir bize gelen hicbir futbolcunun yurt disina giderken onemli buyuk takimlara gidemeyip, siradan kalitesiz kucuk kuluplere gidip daha sonra da piyasadan silinmeleri hala bize gosterge olmus degil ve bu da normal degil. Kendi bilanconuzun transferler kisminin rentabilitesine bir goz atin ne demek istedigimi anlayacaksiniz.
2- Futbolcu kaynagimizi yapilari ve kabiliyetleri dogrultusunda iyi kullanamiyoruz ya da futbolcu portfoyu bizden %20 daha dusuk rakibimiz bize 13 puan fark atip ondeyse, futbolcu portfoyu bizden %50 daha dusuk diger rakibimiz bizden 1 puan ondeyse onlar bu isi bizden daha iyi beceriyorlar, daha az aldaniyorlar, daha az mirasyedilik yapiyorlar demektir.

Elimizdeki futbolcu portfoyunun gercek degeri o futbolculari satmak istediginizde ortaya cikar. 165 milyon dolarin icinde 65 milyon dolar takimin en pahali 4 futbolcusunun ederi (Chedjou-Melo-Selcuk-Burak).
Satisa cikartin kim hakli kim haksiz gorulecektir. Dolayisiyla da transfer politikalarinizi gozden gecirmenizde fayda var.






ALT YAPI VE CILEK TARLASI

Mali Kongredeki sunumunuzun ve elimize bir kac gun once gecen mektubunuzun onemli bir kismini teskil eden alt yapi calismalariniz takdirle karsilanmasi gereken ve coktan yapilmasi gereken bir projedir.
Benim saskinligim ve uzuntum ya birileri sizi kandiriyor ya da soylemeye dilim varmiyor ama siz bizleri kandiriyorsunuz.

Sayin Baskan, sevgili agabey. Kurumsallastirmaya ugrastiginiz kulubunuzun arsivlerinde sizin duzinelerle ulke gezmenize, ilgisiz yerlerde ilgisiz Ingiltere ve Almanya kulupleriyle anlasmalar yapmaniza, Rusya'ya Ukrayna'ya (!) gitmenize, yine yuzbinlerce euro harcamaniza gerek birakmayacak nitelikte cok detayli videolar, dosyalar, raporlar esliginde ve Afrika, Guney Amerika ve Avrupa'da (maliyetler acisindan Almanya degil baska bir ulkede) kuluplerle zaten anlasilmis ve "cilek tarlasi projesi"nin en mukemmeli zaten sizlere sunulmustu.

Simdi sizin elinize tutusturup bizlere sundurduklari proje ise sadece kotu bir kopyadir.

Inanmiyorsaniz ve "kurumsallasamayan kulbumuzun" arsivleri kayip ise GALATASARAY DERGISININ 3 MART 2003 tarihli sayisini acip bir goz atmaniz yeterli olacaktir.

Iste tum bu nedenlerle kimin kimi kandirdigini cok merak etmeye baslamis bulunmaktayim. Bilgilerinize sunarim.

Saygilarimla



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire