Fottbrazileiro

Fottbrazileiro
Tout le monde joue au football au Bresil

dimanche 10 mars 2013

TURKIYE VE FUTBOL UZMANLARI

MEDYA SAKLABANLARI SAHNEDE, FUTBOLUN PATRONLARI ICRAATTA, SORUMLULAR SORUMSUZLUKTA PERFORMANS UZERINE PERFORMANS SERGILIYORLAR.


Ey benim balik hafizali futbol tutkunu taraftarim. Aslinda biraz dusunsen Turkiye'de futbolun neden duzelmeyecegini ve anli sanli kuluplerimizin neden asla dunya kulubu olamayacaklarini anlayacaksin, anlayacaksinda dusunmeye vaktin yok!

Olaylar oylesine hizli gelisiyor ve sen oylesine guzel "gaz" a getiriliyorsunki, ofken olmasi gereken yone degil, sana gosterilen hedeflere yoneliyor.

Oysa su gectigimiz gunlerde futbol adina Turk televizyonlarinda ve spor basininda oyle abukluklar sergilendiki gulmemek elde degil.

Nelermi? Buyrun bazi ornekler asagida:

Bir TV kanalimizin naklen verdigi VALANCIA - PSG macinda durum 0 -1 PSG lehine iken Valencia forveti topu kapinca anli sanli Tv futbol-spikerinin yorumu: Savunma (PSG) dengesiz yakalandi.
Benim izlenimime gore PSG savunmasi geride ip gibi dizilmis bir 4 lu ve onun onunde 3 lu bir defansif orta saha gayet guzel baski uygulamakta. O hucum bir sonuc vermedi tabii ve dizilisi mukemmel PSG topu bir kac pasta rakip sahaya tasiyarak takribi 1 dk sonra 2. golu ativerdi.

Belkide yillardir futbol anlatan anli sanli spiker (Umit Aktan kardesimin kulaklari cinlasin) bize tam tersini anlatirken PSG maci alip gitti. Yani o spikeriz diyor biz keriziz...

Avrupa kupasi maclarini tv lerden seyrederken arada bir zaplamayi cok severim. Zira iki mac arasindaki farklilik ve takimlarin futbol anlayislari ulkelere gore oyle degiskenlik gosterirki bir fanatik gozu ile sadece kendi takimini seyrederken bunun farkina varmaniz pek mumkun degildir.

Ben kendi takimim Schalke karsisinda vatan millet Sakarya saldirirken gozum kararmis ve kendimden gecmissem ve kacan firsatlara ana avrat sover, karsi takim saldirirken parmaklarimi capraz hale getirip buyu yaparken futbolun nerede ne kadar oynandiginin farkinda bile degilimdir. Olabilmek icinde zaplarim iste!

(Gerci Teknik Direktorum de rakip teknik direktore sovmekte ama olsun alistik artik buna)

Gordugum kadariyla Real Madrid, Bayern Munich veya AC Milan, her ne kadar biz aksini iddia etsekte ayni oyunu oynamiyorlar. Evet adi futbol ama bizim oynadigimiz sey, onlarin sahada gosterdikleriyle pek uyusmadigi icin ayni oyun olamaz diye dusunuyorum.

TV seyrederken arkadaslarimla takilmayi cok severim. Cunku seyir esnasinda muhtesem espriler dokulur ortaya. Bunlardan biri de gecenlerde bu maclari seyrederken bizi kirdi gecirdi.
Bizim Alman takimi karsisinda oynadigimiz oyun ile Avrupa devlerinin maclari arasindaki oyunun farki bundan guzel tasvir edilemezdi:

Adamlar senfonik orkestra ahenginde oynuyor abiler, su anda bizim staddaki konserde Mendelssohn - Sulukule ekibine karsi, obur mac ise Debussy ile Rodrigo arasinda lafi, durumu ozetleyecek en guzel lafti...

Haa Sulukule zevk vermezmi verir, ama sadece bize ve fazlasi biraz can sikici olabilir. Ama Rodrigo'nun gitar concertosu neredeyse bir asirdir dinleniyor ve ben dinlerken sikilani pek gormedim!

Saka bir tarafa durum gercekten cok vahim. Kendi kulubunu mali acidan batirmis ve ibra bile edilememis ayrica UEFA'ya yalan beyanda bulunup 1 yil kupalardan ihracina sebep olmus bir TFF baskanimiz var ve biz futbolumuzu bu beyin kurtaracagini saniyoruz. O ise kendini inkar etmeyip birilerini kurtardi ama futbolumuzu degil!..
Sike olaylari ayyuka cikmis ve hukuken tescillenmisken evet sike var ama yapani bulamadak gibilerden bir gerekce ile kimsenin bu ise bulasmamasini saglayan bu bey ne acidirki yurt disinda alay konusu.

Neler soylenip yazildigini az bir arastirma ile bulmak mumkun. Ve tabiiki bu is burada bitmedi. UEFA ve FIFA alesta beklemekte ve er gec hesabi kesecekler.


Times: 'Türkiye şike ateşinden kaçıyor'



08.03.2013 - 12:15
Ashling O'Connor Türkiye ziyaretinde Yusuf Reha Alp ve Erdem Egemen'in yanısıra, Trabzonsporlu taraftarların görüşlerini de aldı. İşte o yazının tercümesi...Geçtiğimiz ay İstanbul'a gelen The Times Londra yazarı Ashling O'Connor'ın Türkiye'deki şike skandalına dair haberi yayına girdi.

TÜRKİYE ŞİKE ATEŞİNDEN KAÇIYOR

İki kıtayı birbirine bağlayan İstanbul, sporun cazibe merkezlerinden biri. Didier Drogba, Wesley Sneijder ve Dirk Kuyt gibi oyuncular için son bir büyük gelir kaynağı olan şehir, spor liderlerinin hem Avrupa hem de Asya’daki takipçileri memnun edebileceği de bir yer aynı zamanda...
Eğer işler yolunda giderse, Türkiye’nin bu en büyük şehri, 2020 Olimpiyatlarına ve Avrupa Şampiyonası’na aynı yıl ev sahipliği yapabilir.

Fakat Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), UEFA ve batılı politikacılar İstanbul üzerinde incelemeler yaparken, şehrin arka sokakları geçtiğimiz yıl yaşanan ve hiç var olmamış gibi davranılan şikenin izleriyle dolu.

Türkiye’nin en güçlü adamlarına yönelik polisin telefon kayıtları üzerinden yürüttüğü soruşturmayı takiben, ülkenin en saygın hâkimlerinden biri, bu kişiler hakkında şike, rüşvet, dolandırıcılık ve yasa dışı suç örgütü üyeliği suçlarından toplamda 42 yıldan fazla hapis cezasına hükmetti.

Yasa 11 saatte değiştirilerek şike için belirlenen azami hapis cezası 12 seneden 3 seneye düşürülmemiş olsaydı, cezalar çok daha büyük olabilirdi.

Mehmet Ekinci’nin 93 yönetici, futbolcu ve menajer hakkındaki hükmü arasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a şikeden verilen 3 yıl 9 aylık ceza da bulunuyordu.

Davanın yalnızca 2010-2011 sezonunun ikinci yarısını kapsadığı düşünülürse, durum oldukça ürkütücü. Birinci ligde oynanan 17 maçın tam 13’ü manipüle edilmiş…

Bunların 7’si Fenerbahçe’nin oynadığı müsabakalarken, 6’sı da Fenerbahçe’nin en yakın rakipleri olan Trabzonspor ve Bursaspor’un rakiplerine yönelik “teşvik primini” içeriyor maç sonuçlarına başkanlar arası anlaşmaya dayalı bir yaklaşımla etki edilmiş.

Yasa dışı bahse dair herhangi bir kanıt yok ancak organize suç örgütü liderleriyle olan bağlantılar, telefon görüşmelerinde ve buluşmalarda, polisin gizli operasyonları sayesinde kayda alınmış. Almanya’daki Bochum davasına benzer şekilde burada da ilk operasyonların esasen şikeyi açığa çıkarmak gibi bir niyeti yoktu.

Her ne kadar kulüp yöneticilerinin aldığı ciddi cezaların uluslararası futbol dünyasına da şok dalgaları yayması beklenilse de olan biten Türkiye dışına neredeyse hiç çıkmadı.


Aksine, Fenerbahçe şimdilerde cezalarıyla ilgili üst mahkemenin kararını bekleyen ve hapisten kefaletle serbest bırakılan mahkum yöneticilerinin liderliğinde Avrupa Ligi’nde çeyrek finalin eşiğinde duruyor.

Sezonun son maçında gol averajı farkıyla şampiyonluktan olan Trabzonspor ise hala adalet bekliyor. Taraftar birliği Bordomavi.net’in kampanyaları ve Nyon’da UEFA merkezinin önünde yapılan protestolara karşın Trabzonspor hala sesini duyurmak için çabalıyor.

UEFA Türkiye’deki davayla ilgili en başta “sıfır tolerans” yaklaşımını gütmüş... Genel sekreter Gianni Infantino’nun olaydan bir ay sonra Ağustos 2011’de Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderdiği mektupta şike için “hatırı sayılır oranda kanıt”tan söz ediliyor.

The Times olarak okuduğumuz mektupta, UEFA TFF’ye Fenerbahçe’nin 2011-2012 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nden men edilmesini, aksi takdirde çok daha ağır cezalarla neticelenebilecek olan kendi soruşturmalarını başlatacağını söylüyor (Makedonya Kulübü FK Podeba 2009 yılında Avrupa turnuvalarından sekiz yıl men edilmişti).

Bunun üzerine Fenerbahçe’nin yerine lig ikincisi Trabzonspor şampiyonaya katıldı. Ancak iki yıldır devam eden sürede ve 11 Fenerbahçe görevlisinin mahkûm edilmesinin üzerinden altı aydan fazla süre geçmesine karşın UEFA hala gereğini yapmış değil. TFF ise yöneticilerin suçlarını ayrı tutarak kulüpleri aklamış durumda.


Geçtiğimiz ay Uluslararası Spor Hukuku Gazetesinde avukat Alara E. Yazicioglu şu ifadeleri kullanmıştı: “Suç örgütü lideri olduğu belirlenen bir kişinin futbol federasyonundan ceza almaması mantığa aykırıdır. Sonucu etkilendiği kanıtlanan 13 maçın iptal isteğinin reddi anlaşılmazdır.”

Trabzonspor taraftarları ise UEFA’nın da işin içinde olduğunu iddia ediyor. Ağustos Ayında UniCredit ve Koç Holding’in sahip olduğu Yapı Kredi Bankası Şampiyonlar Liginin resmi sponsoru oldu üç yıllık sponsorluk bedelinin yaklaşık 10 milyon Euro olduğu tahmin ediliyor.

Türkiye’nin en zengin ailelerinden birinin oğlu olan Yapı Kredi müdürü Ali Koç ise, herhangi bir kanuna aykırı eylemde bulunmamış olsa da şikeli sezonda Fenerbahçe kulübü başkan yardımcısıydı…

Taraftarlar gizli bir ittifakın olduğu iddiasında. “Üç maymun oyunu bu duyma, görme, konuşma” diyor Trabzonspor taraftarı avukat Erdem Egemen. “Açıkça konuştuğunuzda siyasilerin baskısına maruz kalıyorsunuz.” Interpol ve FIFA’nın geçtiğimiz ay İstanbul’da gerçekleştirdiği şike çalıştayına katılan Egemen, konuşmacılarının hiçbirinin bu konuya değinmediğini de not ediyor.

Europol’un 2008’den bu yana oynanan 680 maçta şike olduğuna dair gündeme bomba gibi düşen açıklaması da tesadüfen çalıştayla aynı güne denk gelmiş. Bu maçların 79’u Türkiye’den ve Türkiye bu konuda listenin başında yer alıyor…

“Interpol ve FIFA yetkililerinden, Fenerbahçe’nin davasıyla ilgili konuşmamalarının rica edildiği izlenimini edindim” diyor Egemen.

Konuyla ilgili birçok insan sessiz kalmayı tercih ediyor ya da buna zorlanıyor. Davanın başsavcısı Mehmet Berk The Times’a konuşmayı kabul etse de yüksek kurul tarafından engellendi. Aracılardan edindiğimiz bilgiye göre o sezon İstanbul BB takımının forveti olan ve Fenerbahçe’ye gol atmaması için kendisine 100.000 Dolar teklif edildiğini polis ifadesinde söyleyen İbrahim Akın da konuşmaya yanaşmadı.

Görüştüğümüz taraftarlar isimlerinin verilmesini istemedi. Devletin savunma sanayi ihaleleriyle servet kazanan inşaat mühendisi Yıldırım da röportaj tekliflerini reddetti.

Bizimle konuşmayı kabul edenlerden biri, üç futbolcu ve dört kulüp yöneticisini bir ile üç yıl arasında futboldan men eden TFF disiplin komitesi üyelerinden olan Yusuf Reha Alp’ti.

Fakat Alp, kişilerin eylemleriyle kulüplerin birbirinden ayrılmasına yönelik TFF’nin kural değişikliğinden sonra Ağustos ayında görevinden istifa etti.

Bu değişiklik, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve Fenerbahçe taraftarı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl Mart ayında İstanbul’da gerçekleşen UEFA Kongresi’nde yaptığı konuşmadan sonra gerçekleşti. Erdoğan, kulüpleri cezalandırmak milyonlarca masum taraftarı da cezalandırmak olur demişti.

Erdoğan’la yaptığı toplantının ardından UEFA Başkanı Michel Platini de bu prensibe katıldığını ifade etmişti. 2010-2011 şampiyonu sıfatıyla 64.1 milyon Türk Lirası elde eden Fenerbahçe hiçbir yaptırıma uğramadı…

“Kulüplerin olanlardan sorumlu tutulamayacağını söylüyorlar. Bu kesinlikle doğru değil” diyor Alp. “Öyle ya da böyle, cezalandırılmaları gerekiyordu. Birçok seçenek var. Kupalarını geri almak bunlardan biri.” Yusuf Reha Alp, UEFA’nın şikeden cezalandırılan kulüplerin puanlarının silinmesi ya da şampiyonluğunun tescilinin bozulmasını belirten yasasını uygulaması gerektiğini ifade ediyor.

Son karar beklenedursun, eleştirmenler Türkiye’nin gösterişli etkinliklere ev sahipliği yapması yerine, spor dünyasında geri plana atılması gerektiğini düşünüyor.

“Olimpiyat Oyunlarını ya da Euro 2020’yi istiyorsanız, en azından adil oyun ilkelerine itaat etmelisiniz” diyor Egemen.

“Birçok taraftar kupa elde ettikleri müddetçe bunu umursamıyor ama siyasiler umursamalı, Türkiye Futbol Federasyonu umursamalı… Futbolun özü şudur eğer ahlaki değerleriniz yoksa, hiçbir şeyiniz yok demektir.”

UEFA kurallarını uygulayacağını belirtmişti, lakin disiplin incelemesi dava resmen görülmeye başlamadan çok önce karara bağlanmak üzereydi.

"Dava UEFA disiplin komitesinin önünde bekliyor hala. Disiplin sürecinin sonuçları ortaya çıkmadan önce kulübe herhangi bir yaptırım uygulamak uygun olmayacaktı.”

Esasen 1949 Avrupa güreş şampiyonaları için inşa edilen İstanbul kongre merkezinin karşısındaki restoranda çayımızı yudumlarken Alp şikeyle kirlenen oyuna olan aşklarını kaybeden Türk taraftarların adına konuşuyor:

“Futbolu, sonunda ne olacağını bilmemenin heyecanıyla izliyoruz” diyor Alp. “Ancak her şeyin bir kurgudan ibaret olduğunu anladığınızda, artık bu oyunu izlemenin bir anlamı kalmamış demektir.”

İstanbul’da şike kanıtlandı, ancak çok az şey değişti...

Evet iste bunlar konusulup yazilirken biz kendi aramizda "eglenmeye" devam ediyoruz. TFF futbolumuzu islah edip medeni ulkeler duzeyine cikartmak icin yurt disindan parali asker toplayarak bu isi hakkiyla yaptigini zannetmekte ve yurt icinden neden uluslararasi bir yetenek cikmadigini kimse sorgulamamakta.
Ayni soyun urunu olan bir Mesut Ozil neden Almanya'da yetisip Real Madrid'de ortaligi hallac pamugu gibi atabiliyorda Hakan Sukur gibi bir dev! hicbir kulupte dikis tutturamayip kos kos geri donuyor?
Neden genc milli takimlarimiz 17 yas civarina kadar her kupada finallere kadar cikiyorda daha sonraki yas guruplarinda nal topluyor? Nasil oluyorda Makedonya gibi bir futbol cucesi kalkip eski Avrupa sampiyonu Danimarka'yi 3 - 0 yenebiliyor? 
Neden son yillarda bizim milliler hep cuvalliyor? Ne Avrupa Kupasina ne de Dunya Kupasina katilamamamizin nedeni ne?
Acaba TFF Baskani ve butun kadrosunu Makedonya'ya stajami yollasak? (Belki donmezlerde futbol bir rahat nefes alir)
Neden Fenerbahce'nin kovdugu LOW futbol dersleri vererek Alman Milli takimini ucuruyor?
Neden Besiktas'in kovdugu Del Bosque Ispanyol Milli Takimini dunya sampiyonu, Avrupa sampiyonu yapabiliyor?
Neden Galatasaray'in kovdugu Lucescu daha adi sani duyulmamis komur madencilerinin takimi Shakhtar Donetsk'e Avrupa Kupasini kazandirabiliyor?

Daha coook isim ve benzer olay sayabilirim ama caninizi sikmak istemiyorum. 

Biz bir "cok bilmisler" ulkesiyiz ve herseyi herkesten daha iyi bildigimiz icindirki ders almaz  veririz. Veririz de benim anlamadigim bizi kim dovuyor o zaman???

Futbolun "artist"lerine gelince daha bugun TV de seyrettigim anli sansli eski hakem, eski MHK baskani, eski milletvekili yani ne kadar eski etiket varsa uzerinde tasiyan bir takim adamlar ahkam keserek ve yarim yamalak bile bilmedikleri yabanci dilleri "katlederek" (yabanci dilden sozcuk kullanarak ekrandan bilge gozukecekler ya) ayyyynen sunlari soyluyorlar:

Yusuf Namoglu: hemojen (homogene demek istiyor)
Hasan Yener (Trabzonspor yonetecisi): perspertif (perspectif demek istiyor)
Bulent Yavuz: Istanbul cok buyuk bir sehir cok buyuk bir internat...(ne demek istiyor)?

Iste futbolumuzun yoneticileri gayet cidi ciddi boyle konusarak ilim ve irfan saciyorlar ortaliga ve millette bunlari dinliyor. Ya arkadaslar ulkede isler neden duzeltilemiyor ortada, sebep sizsiniz. Daha bilgi sahibi degilsiniz ama maasallah hepiniz belli bir fikre sahipsiniz.
Bunlarla konusan basin mesubu arkadas ise yabanci hakem, yabanci MHK baskani oneriyor. Vallahi agzimi birakip baska bir seyimle guluyorum. Yahu biz daha o hakemin adi belli olur olmaz cantamizi kapar hemen gorusmeye gideriz. (Bulent Tulun arkadasimin kulaklari cinlasin)
O MHK baskani eskimo bile olsa unu da yoldan cikartiriz. Bunun caresi bu komik fikirler degil siz yonetime talip olup "idarecilik" (idare-i maslahatguzar) yapan beylersiniz. Once kendinizi "adam" edip sonra ortaliga cikacaksiniz. Yoksa iste boyle ele gune rezil olur, Dunya 3.lugunden  FIFA siralamasinda 41.lige duseriz. Benim korkum daha once de yazdigim gibi Turkiye ve Turk adalarinin bulusmasi ki bu gidisle o da olur. Yeterki Tup gazci baskan olarak kalsin. Evellallah bence basarir.



Rang
     Equipe
  Points
 1 
   ESP    Espagne
 1590 
 2 
   ALL    Allemagne
 1437 
 3 
   ARG    Argentine
 1281 
 4 
   ANG    Angleterre
 1160 
 5 
   ITA    Italie
 1157 
 6 
   COL    Colombie
 1129 
 6 
   POR    Portugal
 1129 
 8 
   P-B    Pays-Bas
 1108 
 9 
   CRO    Croatie
 1059 
 10 
   RUS    Russie
 1055 
 11 
   GRE    Grèce
 1020 
 12 
   CIV    Côte d'Ivoire
 999 
 12 
   EQU    Equateur
 999 
 14 
   SUI    Suisse
 993 
 15 
   MEX    Mexique
 968 
 16 
   URU    Uruguay
 950 
 17 
   FRA    France
 929 
 18 
   BRE    Brésil
 924 
 19 
   GHA    Ghana
 865 
 20 
   BEL    Belgique
 864 
 21 
   SUE    Suède
 863 
 22 
   DAN    Danemark
 825 
 23 
   CHI    Chili
 815 
 24 
   BOS    Bosnie-Herzégovine
 814 
 25 
   MAI    Mali
 813 
 26 
   RTC    République Tchèque
 797 
 27 
   NOR    Norvège
 780 
 28 
   JPN    Japon
 779 
 29 
   MNT    Monténégro
 756 
 30 
   NGR    Nigéria
 747 
 31 
   ROU    Roumanie
 744 
 32 
   E-U    Etats Unis
 736 
 33 
   HON    Hongrie
 728 
 34 
   ALG    Algérie
 725 
 35 
   PAR    Paraguay
 681 
 36 
   SRB    Serbie
 668 
 37 
   AUS    Australie
 649 
 38 
   COR    Corée du Sud
 643 
 39 
   IRL    Irlande
 634 
 39 
   PER    Pérou
 634 
 41 
   TUR    Turquie
 616 
 42 
   PAN    Panama
 612 
 42 
   TUN    Tunisie
 612 
 44 
   BOL    Bolivie
 607 
 45 
   VEN    Venezuela
 599 
 46 
   UKR    Ukraine
 597 
 47 
   ZAM    Zambie
 591 
 48 
   BUL    Bulgarie
 590 
 49 
   SVK    Slovaquie
 589 
 50 
   HAI    Haïti
 584 
 51 
 581 
 51 
   HON    Honduras
 581 
 53 
   CRC    Costa Rica
 577 
 54 
   SLO    Slovénie
 573 
 55 
   BUR    Burkina Faso
 571 
 56 
   JAM    Jamaïque
 570 
 57 
   UZB    Ouzbékistan
 557 
 58 
   IRA    Iran
 543 
 59 
   POL    Pologne
 528 
 60 
   AFS    Afrique du Sud
 525 
 61 
   SLE    Sierra Leone
 517 
 62 
   LIA    Libye
 514 
 63 
   CAP    Cap Vert
 512 
 64 
   ECO    Ecosse
 511 
 65 
   BLR    Biélorussie
 503 
 66 
   ISR    Israël
 495 
 67 
   TOG    Togo
 494 
 68 
   GAL    Pays de Galles
 493 
 69 
   GEO    Géorgie
 491 
 70 
   EGY    Egypte
 490 
 71 
   ALB    Albanie
 489 
 72 
   CAN    Canada
 485 
 73 
   GUI    Guinée
 482 
 74 
   MAR    Maroc
 481 
 75 
   GAB    Gabon
 478 
 76 
   AUT    Autriche
 470 
 77 
   TRI    Trinité-et-Tobago
 466 
 78 
   MKD    Macédoine
 465 
 79 
   CAM    Cameroun
 464 
 80 
   ARM    Arménie
 462 
 81 
   ELS    Salvador
 434 
 82 
   EST    Estonie
 426 
 82 
   SEN    Sénégal
 426 
 84 
   OUG    Ouganda
 424 
 85 
   FIN    Finlande
 414 
 86 
 400 
 87 
   CUB    Cuba
 399 
 88 
   GUA    Guatemala
 394 
 89 
   IRK    Irak
 392 
 90 
   NZL    Nouvelle-Zélande
 390 
 91 
   CGO    Congo
 388 
 92 
   JOR    Jordanie
 386 
 93 
   BEN    Bénin
 384 
 94 
   ANG    Angola
 381 
 95 
 378 
 96 
   CHN    Chine
 375 
 97 
   NIG    Niger
 374 
 98 
   ISL    Islande
 370 
 99 
   EAU    Emirats Arabes Unis
 364 
 100 
   ZIM    Zimbabwe
 359 
 101 
   QAT    Qatar
 357 
 102 
   CNO    Corée du Nord
 354 
 102 
   IRN    Irlande du Nord
 354 
 104 
   SOU    Soudan
 343 
 105 
   OMA    Oman
 338 
 106 
   NCA    Nouvelle-Calédonie
 336 
 107 
   GEQ    Guinée équatoriale
 335 
 108 
   ASA    Arabie Saoudite
 328 
 109 
   LAT    Lettonie
 325 
 110 
   KOW    Koweït
 311 
 110 
   SUR    Suriname
 311 
 112 
   MOZ    Mozambique
 310 
 113 
   MAW    Malawi
 304 
 114 
   ETH    Ethiopie
 303 
 115 
   BDI    Burundi
 301 
 116 
   ATG    Antigua-et-Barbuda
 293 
 117 
   LTU    Lituanie
 287 
 118 
   AZE    Azerbaïdjan
 283 
 119 
   LIR    Libéria
 280 
 119 
   BRN    Bahreïn
 280 
 121 
   TUK    Turkménistan
 275 
 122 
 271 
 123 
   NAM    Namibie
 268 
 124 
   GUY    Guyana
 267 
 125 
 266 
 126 
   KEN    Kenya
 264 
 127 
   TAN    Tanzanie
 258 
 128 
   BOT    Botswana
 254 
 129 
   PUR    Porto Rico
 248 
 130 
   RWA    Rwanda
 246 
 131 
   LIB    Liban
 241 
 132 
   TAD    Tadjikistan
 240 
 132 
   BLZ    Belize
 240 
 134 
   VIE    Viêt Nam
 239 
 135 
   CHY    Chypre
 232 
 135 
   SAO    Sao Tomé-et-Principe
 232 
 137 
   MDA    Moldavie
 228 
 138 
   SYR    Syrie
 223 
 139 
   GRN    Grenade
 222 
 140 
   CHA    Tchad
 221 
 141 
   THA    Thaïlande
 220 
 142 
   KAZ    Kazakhstan
 216 
 143 
   TAH    Tahiti
 215 
 144 
   BAR    Barbade
 188 
 145 
   NIC    Nicaragua
 187 
 145 
   GAM    Gambie
 187 
 147 
   PHI    Philippines
 176 
 148 
   LUX    Luxembourg
 174 
 149 
   MAL    Malte
 173 
 150 
   LCA    Sainte-Lucie
 168 
 151 
   ISA    Iles Salomon
 166 
 152 
   ARU    Aruba
 163 
 153 
   PAL    Palestine
 160 
 154 
   LIE    Liechtenstein
 153 
 155 
   FER    Iles Féroé
 151 
 156 
   HKG    Hong-Kong
 143 
 157 
   BER    Bermudes
 139 
 158 
   SIN    Singapour
 134 
 159 
   MAL    Malaisie
 130 
 159 
   MAD    Maldives
 130 
 161 
   DMI    Dominique
 124 
 162 
   LES    Lesotho
 121 
 163 
   INO    Indonésie
 117 
 164 
   MYA    Myanmar
 107 
 165 
   YEM    Yémen
 106 
 166 
   VAN    Vanuatu
 102 
 167 
   IND    Inde
 98 
 168 
   MRI    Mauritanie
 94 
 169 
   BAN    Bangladesh
 90 
 170 
   PAK    Pakistan
 88 
 171 
   TAI    Taïwan
 87 
 172 
   FID    Fidji
 85 
 173 
   LAO    Laos
 83 
 174 
   NEP    Népal
 80 
 175 
   SAM    Samoa
 74 
 176 
   MSR    Montserrat
 66 
 176 
   GUB    Guinée-Bissau
 66 
 176 
   BAH    Bahamas
 66 
 179 
   CUR    Curaçao
 65 
 180 
   SWZ    Swaziland
 63 
 181 
   MAD    Madagascar
 55 
 181 
   MGL    Mongolie
 55 
 183 
   CMB    Cambodge
 53 
 183 
   GUM    Guam
 53 
 185 
   BRU    Brunei
 52 
 185 
   TIM    Timor oriental
 52 
 187 
   MAU    Ile Maurice
 48 
 188 
   TON    Tonga
 44 
 189 
   AFG    Afghanistan
 39 
 189 
 39 
 191 
 38 
 191 
   COM    Comores
 38 
 193 
   SRI    Sri Lanka
 36 
 194 
 34 
 195 
   CAI    Iles Caïmans
 33 
 196 
   SAA    Samoa américaines
 30 
 197 
   ERI    Erythrée
 24 
 197 
   MCA    Macao
 24 
 197 
   SEY    Seychelles
 24 
 200 
   KGZ    Kirghizistan
 20 
 200 
   SSU    Soudan du Sud
 20 
 202 
   ICO    Iles Cook
 16 
 203 
   SOM    Somalie
 14 
 204 
   AND    Andorre
 11 
 204 
   DJI    Djibouti
 11 
 206 
   ANI    Anguilla
 4 
 207 
   BHO    Bhoutan
 0 
 207 
   SAN    Saint-Marin
 0 
 207 
   TCA    Turks et Caicos
 0 



Velhasili kelam durumumuz vahim ve biz bunun farkinda bile degiliz. Varsin bu dunya batsin, TV lerimizde bazi kisiler yalan yanlis bilgilerle fikir beyan ederler, Hurrem Sultan ortunur, Polat olumlerden doner ve biz uyumaya devam ederiz. Dizilerimiz sagolsun, diziler yoksa tupcu baskanimiz var, yani eglence eksik degil...

Kalin saglicakla ve enseyi karatmayin, bunlar da gecer;-)

Tunc Uner

Mars 2013




Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire