Fottbrazileiro

Fottbrazileiro
Tout le monde joue au football au Bresil

mercredi 17 août 2011

Turk Futbolu Temizdir!

 Bir suredir yazamadigimiz yazilarimiza hayiflanalim ve devam edelim:

Hem UEFA'da bir suru calisma seminerlerine katilmis hem de TFF bunyesinde calismis biri olarak sorularinin cevaplari asagida:

1- TFF alisildigi uzere idare-i maslahatguzarlik yapip uyduruk cezalarla (FB den ve BJK dan puan silmek ama ligi tescil etmek) yirtmak isteyecektir. UEFA nin cagirisi TFF ye tavsiye vermek degil onlari dinleyerek niyetlerini anlamak amaci iledir. Nitekim bugun haberlerde dinledigim Lutfu Aribogan verdigi demecler bu yolda olduklarini gostermis ve UEFA yi kandirdik haleti ruhiyeti icinde olduklarini da ispatlamistir. Kanan yine kendileri olacaktir. Zira UEFA gecmiste Valenciennes-OM olayinda oldugu gibi bekleyip oldurucu darbeyi (ornek teskil etmesi amaci ile yaparlar) bir kac ay sonra vuracaktir. Kaldiki TFF tamamen kotu niyetli hareket etmektedir. Dun yayin esnasindada soyledigim gibi TFF nin basindaki kisi 3 ayri demec vermis 3unde de ayri ve birbirini tutmayan seyler soylemistir.
- Ya kesin tarih verip liglerin ne olursa olsun baslyacagini soylemeyeceksin
- Ya da o kesin demecten sonra "pardon ama vaz gecebiliriz verdigimiz karar kanun degilki" demiyeceksin
- Ya da "la cerise sur le gateau" butun bunlardan sonra HERKES NE DEDIGINI BILECEK diyerek gulunc olmayacaksin.
Sen TFF nin basindaki kisisin Yani turk futbolunun patronusun (imamisin) sen osurursan cemaatte sekil 1de goruldugu uzere sicar. Sen zaten osurmadin sictin Bu kadar abukluk bir arada nasil olur ben anlamiyorum.

2- TFF gereken reflexi gosterir ise (ki sanmam) UEFA bir sey yapmaz zira gereken, ilgili kuluplere kume dusurmek, unvanlarini ellerinden almak, kriterlere uymadiklari icin de ayrica bir takim yaptirimlarda bulunmak (puan silinmesi transfer yasagi vs) yapilmis demektirki bu turk futbolunda bir temizlik olacagina isarettir. Ben ihtimal vermiyorum insallah yaniliyorumdur.

3- TFF nin savcilikla bir ilgisi yoktur. Ozerk oldugu icin ve devlet bile karisamadigi icin (guya) kendi kararini kendi verir. TFF'nin yonetim kurulu ile hukuk kurullarinin gorev ve yetkileri ile yargilama usul ve esaslari ellerindeki futbol mevzuatinda acikca duzenlenmistir. Dolayisiyla sorusturma yargi tarafindan yurutulurken, futbolun etik ilkelerine, fair play kurallarina aykiri eylemlerin varligi konusunda en ufak bir ihtimal olmasi durumunda bile TFF nin yetkili organlarinin adli sorusturma sonucunu beklemeksizin kendi kurallarina gore disiplin sorusturmasi baslatarak elindeki bilgi ve bulgulara dayanarak bir karar vermesi gerekir.Yani TFF Etik Kurulu, Disiplin Kurulu, Tahkim Kurulu bunun icin vardir. UEFA TFF yi dinlerken bunlari duymak istemektedir. Iste zurnanin zart ettigi yerde burasidir. Bizim sark kurnazlari herkesi aptal kendilerini akilli sandiklari icin UEFA'yi uyuttuk sanip durumu alisageldikleri sekilde idare etmeye kalkacaklardirki bununda sonucunda UEFA Turkiye'yi sorumlu sayacaktir. UEFA ve FIFA yerlesik kararlarinda (FIFA sirf bu tur olaylari takip etmesi icin onumuzdeki 10 yil boyunca INTERPOL'e yilda 2 milyon euroyu bosuna odemiyor) iddialarin dogru cikmasi halinde Turkiye'nin uluslararasi musabakalardan uzun sureli men edilmesine karar verecektir. Bu tum milli takimlarimizi ve kulup takimlarimizi kapsayan bir karar olacaktir.
Ayrica isin kotusu ulkemize (2009 Almanya skandalini hatirlayin Turkiye en cok sike yapilan ulke olarak 29 macla utanc verici bir durumda olmasina ragmen hersey ortbas edilmisti) iddia oyunlari dolayisiyla geriye donuk maddi sorumlulukta yuklenecektir.

Bu yaziyi yazdiktan bir sure sonra TFF nihayet karar alamama karari aldigini acikladi. Bunu ongormek cok zor degildi zaten. Nedeni de cok basit. Bu insanlar oturduklari yerde bir sey yapmak icin bulunmuyorlar. Oyle olsaydi boyle olmazdi degilmi:-)
Sevgiyle
Tunc Uner

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire